Data: 2015-07-12 12:55:18
Temat: Re: Twarożek
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-07-12 12:18, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2015-07-12 o 11:40, Qrczak pisze:
>>
>> Moje dzieci mogę jeszcze rozgrzeszyć z tego błędu (mamo, ile się
>> gotuje bób, bo w internetach różnie podają?)
>
> A to akurat nie takie głupie pytanie, bo - z tego co zdążyłam się
> zorientować - bywa różnie i zależy od bobu. Gotowałam na parze 2 razy -
> raz wystarczyło 15 minut w zupełności, a za drugim razem to było
> odrobinę za krótko.
Dlatego zawsze próbuję.
> BTW Zrobiłam bób na dwa sposoby. Jeden na sucho - z boczkiem, koperkiem,
> parmezanem i jajkiem sadzonym (ktoś tu podawał link do przepisu) - ten
> nie spotkał się ze zbyt wielkim uznaniem. Drugi w curry - z młodą
> cebulką, pomidorami, jogurtem - ten okazał się znacznie lepszy.
Cieszę się.
Mnie został jeszcze w zamrażalniku zeszłoroczny, jakiejś pasty a'la
hummus muszę spróbować.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|