Data: 2015-07-12 13:05:44
Temat: Re: Twarożek
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 12 Jul 2015 08:07:15 +0200, Chiron napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:16rgfv6e2hmmp$.cqek8c7u4mbm$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 10 Jul 2015 06:19:58 +0200, Chiron napisał(a):
>>
>>> "gumowa"
>>> masa. Może ktoś mi podpowiedzieć, co źle robię? Zaznaczam, że nie
>>> dopuszczam
>>> do zagotowania się mleka- tylko podgrzewam
>>
>> I chyba za długo podgrzewasz. Naprawdę lepiej jest podziałać szokowo, a
>> krócej - przepis z proporcją 1:1 jest sprawdzony przeze mnie od lat -
>> robiłam tak serek już dla moich dzieci, kiedy były maleńkie, czyli już od
>> 30 lat, tyle że wtedy, z obawy przed gruźlicą krów, zakwaszałam gotowane,
>> oziebione do temperatury ciała mleko, a dalej już normalnie, tj. kiedy
>> sieę
>> zsiadło, wlewałam do wrzącego.
>
> No ale jak na początku gotowałem- to od razu robiła się "guma".
Dla mnie niepojęte.
--
XL
W Europie narasta arogancja Żydów, a nie antysemityzm - Stanisław
Michalkiewicz: https://www.youtube.com/watch?v=_n8UaecoYBU
Polecam od 5:08
|