Data: 2001-10-08 06:00:12
Temat: Re: Tylko dla amatorow kaszki manny
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:vju0stgiu8gqfpptql61k28r4jq5fn7lg6@4ax.com...
: Nie wiem, czy tak robicie...najpierw roztopic w ranku maslo,
: dodac kaszke manne, cukier i rodzynki (ilosc masla nie zalezy tak
: specjalnie od ilosci kaszki, bo to nie taka zupelna zasmazka, ale
: od tego jakie to sie chce wzbogacone). Mieszac chwile w tym
: masle, potem wlewac mleko powoli porzadnie mieszajac. Pogotowac
: chwile.
: Mozna doac skorke z cytryny, niech pusci smak.
:
: czy odkrylam Ameryke?
Gdyby nie to, ze ogladalam TV Polonia, to powiedzialabym, ze odkrylas Ameryke,
ale wlasnie w Polonii, w programie "Polskie smaki" pokazywali, ze kasze do
pierogow najpierw podgrzewali na tluszczu (z boczkiem i cebulka), a dopiero
potem zalewali woda.
A maslo roztopic pewnie tak, aby sie nie przypalilo? No i ile mleka? Tak na
"wyczucie"? ;o)
pozdr. Wilma
|