Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Typy mąki Re: Typy mąki-dla Krysi Thompson

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Typy mąki-dla Krysi Thompson

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <i...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Typy mąki-dla Krysi Thompson
Date: 31 Jan 2001 11:57:54 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 40
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 980938674 28303 213.180.128.22 (31 Jan 2001 10:57:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 31 Jan 2001 10:57:54 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 194.223.138.11, 213.180.130.22
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT; FIL IE 5.01 SP1 PROD
1.1.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:42538
Ukryj nagłówki

bedac juz kilka lat w UK metoda prob i bledow doszlam do wniosku, ze najlepsza
maka do pieczenia jest White Strong Flour (nie z pelnego przemialu)

czy zgadzasz sie ze mna?

dziekuje za ponizsza liste

agdzie miesci sie krupczatka?

Iza

> Janusz wrote:
> >
> > Witam
> > Jak to jest z typem maki, czy rozdrobnienie maki wzrasta z wielkoscia liczby
> > np TYP 500 czy odwrotnie i do czego dana maka nadaje sie najlepiej?
>
> Im mniejsza liczba, tym mąka lepsza.
>
> 450 - "tortowa" (dobra i wyjątkowo droga)
> 500 -  chyba najbardziej rozpowszechniona wśród cukierników. Te
> wszystkie ciasta i torty to właśnie z tego albo z
> 550 - jeśli piekarz jest bardziej skąpy.
> 650 - o której piekarze mówią "bułkowa" ponieważ najczęściej z tego
> produkują bułeczki, jeśli mają ambicję żeby mieć najlepsze bułki w
> mieście, to dodają 550 ale to są wyjątki.
> 750 - to już mąka przeznaczona do wypieku chleba. Co prawda niektórzy
> robią z tego bułki, ale nie polecam takiego wypieku.
> 1850 - pszenna mąka, graham.
>
> Są również mąki żytnie:
> 580 - tzw. jasna żytnia
> 720 - ciemna żytnia
> 2000 - mąka razowa.
>
> Dorota


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.01 Patrycja Kazala
31.01 Kefir \(P.L.\)
31.01 Janusz
31.01 Dorota Szeliga
31.01 Dorota Szeliga
31.01 Patrycja Kazala
28.01 maua piegowata
31.01 Tadeusz Jerzy Korsak
31.01 Patrycja Kazala
01.02 Dorota Szeliga
29.01 maua piegowata
01.02 Dorota Szeliga
01.02 Konrad Brywczyński
01.02 Patrycja Kazala
02.02 maua piegowata
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?