Data: 2006-01-17 02:34:24
Temat: Re: [USA] Cornstarch <-> maka ziemniaczana. Czy tylko?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 16 Jan 2006 08:30:48 -0800, Magdalena Bassett
<n...@b...com> wrote:
>Alternatywnie mozna uzywac maki ryzowej, do dostania w kazdym sklepie w
>dziale azjatyckim, jak rowniez mozna uzywac tapioki do zageszczania
>potraw, jesli o to Ci chodzi.
Nie wiem jak tapioka ale skrobia ryzowa nie da ci takiego gluta jak
ziemniaczana - skrobia ryzowa jest znacznie twardsza i nie rozkleja
sie tak jak ziemniaczana ze troche cieplej wody i juz klarowny glut.
Skrobia ziemniaczana to w zasadzie stadium przejsciowe miedzy skrobia
a dekstryna.
--
Darek
|