Data: 2006-01-16 16:30:48
Temat: Re: [USA] Cornstarch <-> maka ziemniaczana. Czy tylko?
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL wrote:
> "Tomasz Kałużny" <tomaszka_maupa_UWAGA.klub.chip.pl> wrote in message
> news:43cac4b4$1@news.vogel.pl...
>
>>Czy cornstarch to jedyna alternatywa dla maki ziemniaczanej w USA (AL,
>>KY, VA)?
>
>
> Nie wiem jak w Alabamie, Kantucky czy w Wirgini, ale w Maryland - i wielu
> innych miejscach, praktycznie wszedzie w USA - mozna kupic "Potato Starch
> Flour" czyli make ziemniaczana. Pewnie nie we wszystkich sklepach, ale w
> lepszych supermarketach (np. Whole Foods) na pewno. Choc corn starch (zwany
> tu po prostu Argo, od najpopularniejszej firmy) jest w wielu aspektach
> lepszy/smaczniejszy od maki ziemniaczanej (mnoznik w przepisach - dwa razy
> wiecej Argo niz maki ziemniaczanej) wiec po co sie wysilac..?
Alternatywnie mozna uzywac maki ryzowej, do dostania w kazdym sklepie w
dziale azjatyckim, jak rowniez mozna uzywac tapioki do zageszczania
potraw, jesli o to Ci chodzi.
MB
|