Data: 2006-01-16 00:06:27
Temat: Re: [USA] Cornstarch <-> maka ziemniaczana. Czy tylko?
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Tomasz Kałużny" <tomaszka_maupa_UWAGA.klub.chip.pl> wrote in message
news:43cac4b4$1@news.vogel.pl...
> Czy cornstarch to jedyna alternatywa dla maki ziemniaczanej w USA (AL,
> KY, VA)?
Nie wiem jak w Alabamie, Kantucky czy w Wirgini, ale w Maryland - i wielu
innych miejscach, praktycznie wszedzie w USA - mozna kupic "Potato Starch
Flour" czyli make ziemniaczana. Pewnie nie we wszystkich sklepach, ale w
lepszych supermarketach (np. Whole Foods) na pewno. Choc corn starch (zwany
tu po prostu Argo, od najpopularniejszej firmy) jest w wielu aspektach
lepszy/smaczniejszy od maki ziemniaczanej (mnoznik w przepisach - dwa razy
wiecej Argo niz maki ziemniaczanej) wiec po co sie wysilac..?
--
><eM eL><
There's no place like 127.0.0.1
|