Data: 2006-01-17 03:03:56
Temat: Re: [USA] Cornstarch <-> maka ziemniaczana. Czy tylko?
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz K. Ladziak wrote:
> On Mon, 16 Jan 2006 08:30:48 -0800, Magdalena Bassett
> <n...@b...com> wrote:
>
>
>
>>Alternatywnie mozna uzywac maki ryzowej, do dostania w kazdym sklepie w
>>dziale azjatyckim, jak rowniez mozna uzywac tapioki do zageszczania
>>potraw, jesli o to Ci chodzi.
>
>
> Nie wiem jak tapioka ale skrobia ryzowa nie da ci takiego gluta jak
> ziemniaczana - skrobia ryzowa jest znacznie twardsza i nie rozkleja
> sie tak jak ziemniaczana ze troche cieplej wody i juz klarowny glut.
> Skrobia ziemniaczana to w zasadzie stadium przejsciowe miedzy skrobia
> a dekstryna.
>
Chodzilo o srodki zastepcze, to zasugerowalam. Czy uwazasz, ze nie
powinnam sie odzywac?
MB
|