Data: 2004-04-18 19:32:31
Temat: Re: Udziec z indyka
Od: "likaon" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:c5ue6t$1ar$04$1@news.t-online.com...
> Ja tylko o soli podpowiedzialam a zupelnie zapomnialam o papryce, bo po
> przeczytaniu tylu przypraw to mnie tez zatkalo.Nie bylam odwazna, aby
> powiedziec, ze to istna "perfumeria", bo zauwazylam, ze podaje sie na
grupie
> czasem bardzo udziwnione przepisy .
Masz racje.
Najdziwniejszy jaki czytalem, to bylo o kwiatkach cukinii faszerowanych
czyms tam.
Jednakze ta jak nazywasz "perfumeria" ma uzasadnienie w przypadku
poszukiwania smaków w przyrzadzaniu dan. Nigdy bym sie nie wiedzial, ze np.
tymianek dodany do zwyklej kapusty gotowanej zmienia jej smak i kolor.
Ta "perfumeria", to pierwsza przymiarka do pieczenia dobrego miesa.
Napisalem o tym tutaj liczac, ze bedzie jakas dyskusja. Ale jak widac malo
kto ma tu jakies pojecie o kuchni.
Dziekuje Ewci N. za podjecie tematu, rady i pojasnienie myslenia.
Dobrej nocy
likaon
|