Data: 2004-04-18 20:11:46
Temat: Re: Udziec z indyka
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Masz racje.
> Najdziwniejszy jaki czytalem, to bylo o kwiatkach cukinii faszerowanych
> czyms tam.
> Jednakze ta jak nazywasz "perfumeria" ma uzasadnienie w przypadku
> poszukiwania smaków w przyrzadzaniu dan. Nigdy bym sie nie wiedzial, ze
np.
> tymianek dodany do zwyklej kapusty gotowanej zmienia jej smak i kolor.
> Ta "perfumeria", to pierwsza przymiarka do pieczenia dobrego miesa.
> Napisalem o tym tutaj liczac, ze bedzie jakas dyskusja.
A ja myslalam, ze to byla prosba o rade?
A "perfumeria" nazwalam taka ilosc przypraw w jednej potrawie, ale masz
racje ,droga prob, chociaz czasami i bledow mozemy wydobyc nowe
smaki.Zreszta jestes zadowolony z Twego "dziela"i chodzilo o to , ze czegos
brakowalo, a moze apetytu ;-)
>Ale jak widac malo kto ma tu jakies pojecie o kuchni.
Po to jest ta grupa, aby wymieniac doswiadczenia, na zasadzie, ze czlowiek
cale zycie sie uczy :-)
> Dziekuje Ewci N. za podjecie tematu, rady i pojasnienie myslenia.
> Dobrej nocy
> likaon
Dobranoc
Ilona
|