Data: 2004-02-09 14:08:26
Temat: Re: Udziec z indyka - jak przyrządzać
Od: "B. Maurycy" <b...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> Ja jestem zwolenniczka przyrzadzania takiego miesa w wersji bardzo
prostej,
> co jest wg mnie szlachetna prostota. Udziec z indyka ma swoj wlasny
> charakterystyczny - delikatny acz wyrazisty smak i jest doskonaly gdy sie
go
> nie zakloca smakami przypraw.
Nawet czosnyczku nie podsypywać?
> Dusic trzeba ostroznie, na plytce ochronnej jezeli masz kuchnie gazowa i
na minimalnym plomieniu, az
> bedzie mieciutkie. KIlka razy w ciagu duszenia nalezy meiso przewracac i
> pilnowac, zeby sie nie przypieklo od spodu na wior.
A nie dusić w piekarniku?
Maurycy
|