Data: 2004-04-09 14:35:43
Temat: Re: Ukrainska wodka
Od: "likaon" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Zbigniew Pieciul" <M...@S...zeta-media.com> napisal w
wiadomosci news:Bpydc.10465
>
> Mnie sie wydaje, ze wino "czerwone markowe" wystarczy otworzyc godzine
> wczesniej, i po 5 minutach ponownie zakorkowac. Wylewanie i przelawanie
> raczej moze mu zaszkodzic, niz pomoc.
Zalezy, czy jest dojrzewajace w butelce, czy nie. Dojrzewajace bedzie mialo
osad, który raczej powoduje niemile wrazenie, ze wino jest zepsute. Wtedy
lepiej zlac ostroznie do karafki (choc mi jest to zupelnie obce) po
wczesniejszym postawieniu pionowo, aby osad opadl na dno.
>
> Tylko wina b. mlode, zwlaszcza biale przelewam do karafki lub dzbanka, z
> ktorego beda nalewane, zeby pozbyly sie "dufciku" - poza tym etykietka w
> takiej sytuacji nie ma znaczenia.
Win bialych nie trzeba wietrzyc.
>
> Przestaje tez istniec zagadnienie, czy
> butelka na stole, czy na stoliku bocznym, czy, jak ktos tu proponowal,
> na podlodze, przy nodze gospodarza....
A moglbys wyjasnic przesad, ze butelka nie moze stac na stole??
likaon
|