Data: 2004-04-09 14:27:45
Temat: Re: Ukrainska wodka
Od: Zbigniew Pieciul <M...@S...zeta-media.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Brywczyński wrote:
> likaon w news:c53jhi$jlv$1@atlantis.news.tpi.pl napisał(a):
>
>>Wino wytrawne czerwone markowe podaje się w oryginalnych butelkach,
>>nalewając je po przewietrzeniu z powrotem do butelki.
>
>
>
> To wietrzenie wina czerwonego to niezły przesąd...
>
>
Mnie sie wydaje, ze wino "czerwone markowe" wystarczy otworzyc godzine
wczesniej, i po 5 minutach ponownie zakorkowac. Wylewanie i przelawanie
raczej moze mu zaszkodzic, niz pomoc.
Tylko wina b. mlode, zwlaszcza biale przelewam do karafki lub dzbanka, z
ktorego beda nalewane, zeby pozbyly sie "dufciku" - poza tym etykietka w
takiej sytuacji nie ma znaczenia. Przestaje tez istniec zagadnienie, czy
butelka na stole, czy na stoliku bocznym, czy, jak ktos tu proponowal,
na podlodze, przy nodze gospodarza....
Pozdrawiam swiatecznie,
Zbyszek
--
-----------------
http://MrGrill.pl
|