Data: 2017-08-01 15:53:44
Temat: Re: Upał.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-08-01 o 11:46, XL pisze:
>> cef <c...@i...pl> wrote:
>>> W dniu 2017-07-31 o 18:53, XL pisze:
>>>
>>>> 34 stopnie w cieniu. Nawet przygotowanie chłodnika mnie dziś przerosło :-/
>>>
>>> Ale grzanki to był świetny pomysł w upał.
>>>
>>>
>>>
>>
>> W upały piję także gorącą, mocną herbatę. Świetnie działa.
>> http://www.focus.pl/czlowiek/jak-przezyc-upaly-najle
pszy-dlugi-rekaw-i-goraca-herbata-11666
>>
>>
> jeszcze lepsza pita "na prikusok" ale skąd wziąć cukier w głowach?
Kup tzw. cukier lodowy:
https://www.diamant.pl/cukier-kandyz-lodowy
Kiedyś kupiłam go w Makro i mam.
Wzorem ś.p. Babci MŚK piję tak czasem herbatę, bo rzeczywiście smakuje
zupełnie inaczej - to przenikanie się dopiero w ustach smaku mocnego naparu
DOBREJ herbaty (aktualnie Punjana w czerwonej torebce - mega) oraz smużek
słodyczy z wolno rozpuszczającej się bryłki cukru lodowego jest
niesamowitym wrażeniem.
> Podobno cukier w kostkach to już nie to...
>
Absolutnie nie to. Kostka się od razu rozpada i masz od razu jednorodny
ulepek w ustach. Cukier lodowy to jakby kostki wyrąbane z kryształu - są
całe jednorodne i przezroczyste jak kostki lodu, tylko mniejsze.
|