Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpintern
et.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Pepek" <a...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Utopency
Date: Mon, 5 Jun 2006 12:46:16 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <e61231$gp5$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <e60v71$a1i$1@nemesis.news.tpi.pl> <e61130$i6d$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: agu194.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1149504417 17189 83.16.176.194 (5 Jun 2006 10:46:57
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Jun 2006 10:46:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:270198
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e61130$i6d$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Pepek" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:e60v71$a1i$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam i pytam.
>>
>> Jakie parówki najlepsze do tego "cuś" ?
>>
>
> Moim zdaniem żadne, bo to nie są parówki, tylko jakieś specjalne
> kiełbaski.
Co to znaczy "jakieś specjalne"
Parówka to jest i tyle.
Ale jak każda parówka, potrafi różnić się smakiem i przydatnością do
"marynowania"
Chodzi mi o to, z jakich to robić najlepiej - wieprzowych, drobiowych,
cielęcych... bo nie wiem.
>
> A co do parówek, to Czesi mają je znacznie smaczniejsze niż to, co u nas w
> sklepach serwują.
Tu bym się nie zgodził - wszędzie można kupić rzczy jadalne oraz badziewie.
Jakość w tym i smak(choć to rzecz subiektywna) zależy i od producenta i od
... ceny! Niezależnie czy w Polsce, Czechach, Niemczech czy UK.
Jeśli parówka kosztuje 5 zł za kg, to tylko idiocie wydaje się, że kupił
okazyjnie.
Na całym świecie to coś jedzą i zyją.
Ale zasada jest jedna - dobra parówka musi kosztować, tak jak i reszta
wędlin.
P.
>
> pozdr.
> Basia
>
>
|