Data: 2017-01-20 12:52:09
Temat: Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-01-15 o 08:44, s...@g...com pisze:
> 2) Do pkt.1 robimy marynatę:
>
> - 2 łyżki cukru (nie łyżeczki, lecz ŁYŻKI)
> - wyciskamy do tego 2 lemonki
> - rozgniecione w łapach 1-2 suszone chili. Jak nie macie, to trochę
rozgniecionego pieprza ziarnistego.
> - 2 ŁYŻKI sosu rybnego
> - 2 ŁYZKI sosu sojowego
>
> No i teraz mieszamy to wszystko do maksimum rozpuszczenia cukru i uzyskania takiej
fajnej konsystencji....
>
> Warzywka:
>
> 1) Świerze ogurasy muszą być !! Pokrojone na kostkę.
> 2) Cebulka pociaprana byle jak, może być też świerza sałata bądź kapucha.
>
> ============
>
> Miącho grillujemy. A po zgrillowaniu:
>
> Kroimy w jak najmniejsze kosteczki, mieszamy z warzywkami, zalewamy resztą
azjatycką, no i niebo w gębie !!!
>
Ponieważ dookoła (prawie) Krakowa wybijają na gwałt wszelką drobiznę, to
i sos ishiri nareszcie na coś się przydał :)
pozdr
Stefan
|