Data: 2005-08-03 21:47:15
Temat: Re: Vegeta !
Od: b...@m...pl (Barbara)
Pokaż wszystkie nagłówki
---- Wiadomość oryginalna ----
Od: "Ewa (siostra Ani) N." n...@y...com
|
| | Ja dodaje do każdej zupy (z wyj, tych na słodko) , czasami do kurczaka
| | pieczonego, do mielonych - oczywiście nie solę wówczas potraw.
|
| To znaczy ze zawartosc soli (na opakowaniu nie podano proporcji
| poszczegolnych skladnikow) jest wystarczajace zeby uzyc ten produkt
| jako cos w rodzaju soli z aromatami ?
| Ewcia
Ewciu :-)
NIe nalezy tego uzywac w ten sposob, a wylacznie jako przyprawe.. czyli cos,
czego daje sie malo..."do smaku"
Nie stosuj tego czesto [przyprawa sie nie psuje mimo podanej daty waznosci
na opakowaniu], bo po pewnym czasie nie bedziesz mogla [i Twoi
goscie/domownicy tez] patrzec na to...
Ktos na poczatku rzucil dobra rade - na dlon - i sprobowac jezykiem..
Od razy mozgownica zacznie Ci podpowiadac do czego mozna..
a mozna np. doprawic malo wyrazisty rosl, kazda jarzynowa ..
to tak na poczatek..
jesli chodzi o stosowanie do ryb i in. potraw. - to - przyznam - nie
probowalam - i poki nasze miesiwo bedzie zjadliwe - probowac nie bede ..
a co do bialej pietruszki ... przeciez mozna kupic nasiona i posiac w
wysokich donicach... udaje sie , zatem moze sprobujesz?
Poczytaj tez artykul "Obiad u Robespierr'a" [wybacz, jesli blednie
napisalam] - dodatek Kuchnia Gazety Wyborczej.. najlpeiej trafic na Wojtka
Pszoniaka - sugeruje wrecz zapolowanie na niego, jesli wiadomo, ze jest w
Paryzu.
Wojtek jest czlowiekiem niezwykle wprost kontaktowym i witalnym.. on zapewne
wie co i gdzie w Paryzewie kupic.. a gotuje potrawy polskie ..
Pozdrowka :)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|