Data: 2001-11-14 13:29:50
Temat: Re: Vinegrette z octu balsamicznego
Od: <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Tak przy okazji może macie jakies propozycje do czego mozna stosowac OCET
BALSAMICZNY? Do czego pasuje itepe. Bede wdzięczna za wskazówki.
m.
> Wlasnie niedawno wyprobowalam wlasnej roboty vinegrette i zdaje sie, ze
> teraz juz tylko takie bede uzywac ;)
> 1 szklanka wody lub wywaru warzywnego
> 2 lyzki skrobii kukurydzianej, lub maki ziemniaczanej
> 1/2 szklanki octu balsamicznego
> 1-3 zabki czosnku
> 1 1/2 lyzeczki soli
> mozna dodatkowo dodac 2 lyzki brazowego cukru
>
> Wode i skrobie (make) wymieszac, zagotowac ciagle mieszajac, az stanie sie
> gesty. Zdjac z ognia, dodac pozostale skladniki, wymieszac, przelac do
> naczynia, np butelki i wstawic do lodowki. Z mojego doswiadczenia 3 zabki
> czosnku to troche za duzo (a lubie czosnek) i zdecydowanie vinegrette
> smakuje lepiej po dniu, niz zaraz po wykonaniu.
> W lodowce mozna przechowywac przez kilka tygodni.
> pozdrawiam
> Kasia
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|