Data: 2005-10-07 11:35:45
Temat: Re: W Tesco są korpusy kaczek
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kondziorek <p...@g...pl> napisał(a):
> No ale sa osoby ktore nie lubia tego tluszczu .. Coz . jest na to rada .. po
> ugotowaniu (przed dodaniem warzyw) trzeba schlodzony wywar wstawic do
> lodowki .. po mniej wiecej godzinie tluszcz pieknie zdejmiesz z wierzchu
> I masz juz super wywarek ..
Szybciej:
1. przelewamy wywar do naczynia wysokiego i wąskiego i wtedy tłuszcz zbiera
się na powierzchni grubą wartwą którą można zebrać łyżką
2. bierzemy papierowy ręcznik kuchenny i kładziemy na powierzchni zupy:
tłuszcz doskonale wchłni się w papier. czynność powtarzamy tak długo, aż
zamiast jednolitej warstwy tłuszczu ujrzymy na powierzchni apetyczne oka.
Trochę tłustości zostać musi - tłuszcz jest nośnikiem smaku !!!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|