Data: 2005-04-10 11:26:32
Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 10 Apr 2005 13:00:45 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Achio*, w
wiadomości news:<news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
> o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
> Z gory dziekuje Achio.
W zależności od swojego piekarnika musisz to wyczuć. Ja zaczynam od 150
stopni (piekarnik elektryczny, termoobieg), bo po włożeniu bezów i tak mi
się ochładza. Po jakiejś pół godzinie skręcam do 125 stopni i tak potrafią
siedzieć nawet jeszcze 2h, sprawdzam od czasu do czasu jak się mają. Moje
bezy muszą mieć zupełnie suchy środek, stąd tyle to trwa.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|