Data: 2007-11-21 13:57:45
Temat: Re: WERCE
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pawel C" <p...@o...pl> wrote in message news:fi1crr$e64$1@news.onet.pl...
> Witam
> Werce to chyba nazwa potoczna smażonego mużdzku , z cebula i jajkiem ,
> zdarzalo mi sie probowac takiej potrawy kilkanascie lat temu bywajac u
> dziadków , nie znam dokladnie receptury a mialbym ochote cos takiego
> przygotowac czy ktos moze slyszal o Wercach?
> nie jestem pewien czy to co opisuje to prawdziwe werce bo takich nazw
> potocznych sa 10tki, czy ktos wie co to są Werce?
>
> --
> Pawel C
Móżdżek trzeba sparzyć i obrać z błon, wrzucić na masełko z zeszkloną cebulą
i smażyć na wolnym ogniu do gotowości, pod koniec wbić jajka.
Nazwy nie znam.
|