Data: 2003-05-26 22:19:05
Temat: Re: Wadliwe przetwory
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 26 May 2003 16:52:06 +0200, maruda <m...@b...pl>
wrote:
>To prawda. Oprócz dodawania zagęstników, dodaje się konserwanty. Otwarta
>puszka lub słoik normalnego przecieru pomidorowego, w warunkach
>lodówkowych, powinna pokryć się pleśnią w ciągu 2-3 tygodni. A niektóre
>przeciery można spokojnie odstawić na 6 miesięcy, bez większych obaw, że
> pleśń, robal czy bakteria się tym zainteresuje. Co ciekawsze, na
>etykiecie widnieje napis "Produkt naturalny. Bez konserwantów"
No mi wlasnie smutno, bo mi sie moje domowe przeciery pokonczyly, byly
super (po pomidory byly super aromatyczne) i trzeba sie bedzie
przerzucic na kupne. Koncentrat jest taki jeden, ktory mi smakuje, nie
wiem czyj, po wygladzie poznaje. I nie wiem co do tych puszek/sloikow
pakuja, ale wyraznie widac, ze w koncentratach jednych firm sa
pomidory, w innych jakas galeratowato-kisielowata paciaja w smaku ble.
Wlasnie - poleccie jakies koncentraty / przeciery / pomidory w
puszkach - dobre a niedrogie.
--
Pozdrawiam, Sabina
|