Data: 2005-02-15 08:42:47
Temat: Re: Walentynkowa kolacja :)
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
cherokee wrote:
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
> news:4073950794$20050215013204@ewcia.kloups...
>
>>>>Ja tak sie wlasnie niespokojnie zastanawiam : jezeli ten moj
>>>>serolandzki camembert, z natury lejacy sie w srodku, zapieke... to co
>>>>sie stanie ? Zamieni sie w gaz ? Wyparuje ? Ucieknie wlasnymi silami ?
>
>
> W przepisie chodzi o uzyskanie płynnej konsystencji sera o odpowiedniej
> temperaturze. Myślę,ze temperaturę usyskasz zapiekając go krócej, bo
> konsystencje ma juz odpowiednią. Skórka sera (przynajmniej tego polskiego )
> podczas zapiekania trzyma ser w jednym kawałku:) Trzeba na początku
> sprawdzic,czy nie jest uszkodzona, bo inaczej będziesz miała talerz z
> powłoczką serową do podania czegoś innego:)
Dodam jeszcze, ze ja to wlasciwie smaze ten ser, na patelni ;) na bardzo
malenkim ogniu, znaczy pradzie - przy wyzszej temperaturze skorka
uszkadzala sie i tak, a srodek czesto zostawal jeszcze twardy.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|