« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-24 22:28:19
Temat: Watrobka drobiowaWitam Szanownych Grupowiczow
Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
"nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
Dzieki
--
Chmiel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-24 23:18:34
Temat: Re: Watrobka drobiowa
Dariusz Chmielewski wrote:
> Witam Szanownych Grupowiczow
>
> Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> "nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
> Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
>
A patelnia z pokrywka? Podobno juz sa takie wynalazki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 00:13:32
Temat: Re: Watrobka drobiowa> A patelnia z pokrywka? Podobno juz sa takie wynalazki.
>
>
Wtedy przestajesz smazyc a zaczynasz dusic. Efekt nie taki, chrupiace nie
jest.
Ale sa dostepne przykrywki w formie plaskiego gestego sitka. Zatrzymuja ok.
90 % pryskajacego tluszczu.
Przemyslaw Koziarski
P.S. BTW to watrobce daleko w pryskaniu do wolowiny smazonej na oleju
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 01:54:06
Temat: Re: Watrobka drobiowa
Dariusz Chmielewski <D...@m...pl> wrote in message
news:388CD203.966A27E9@multinet.pl...
> Witam Szanownych Grupowiczow
>
> Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> "nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
> Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
> Dzieki
> --
> Chmiel
Kup specjalna przykrywke z drobnej siatki
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 02:34:36
Temat: Re: Watrobka drobiowa
Przemyslaw Koziarski wrote:
> > A patelnia z pokrywka? Podobno juz sa takie wynalazki.
> >
> >
>
> Wtedy przestajesz smazyc a zaczynasz dusic. Efekt nie taki, chrupiace nie
> jest.
> Ale sa dostepne przykrywki w formie plaskiego gestego sitka. Zatrzymuja ok.
> 90 % pryskajacego tluszczu.
>
> Przemyslaw Koziarski
>
> P.S. BTW to watrobce daleko w pryskaniu do wolowiny smazonej na oleju
Mam przykrywki z wentylacja! Odslania sie 'szpare wentylacyjna'
w zaleznosci od potrzeby-nic nie pryska bo 'szpara' od gory jest zakryta.
PS. Zrobiliscie mi smak na watrobki, beda jutro ale duszone z cebulka
termojadrowa.
Przepis na cebulke termojadrowa:
Srednio duza cebula pokrojona w dowolny sposob, troche posolona,
troche pocukrzona, troche oliwy i na 3 minuty do mikrofalowki.
Nieszkodliwe dla watrobiarzy!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 12:26:44
Temat: Re: Watrobka drobiowa> Mam przykrywki z wentylacja! Odslania sie 'szpare wentylacyjna'
> w zaleznosci od potrzeby-nic nie pryska bo 'szpara' od gory jest zakryta.
Z doswiadczenia wiem, ze taka wentylacja to za malo przy smazeniu. Raczej
polecam jednak siatke.
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 13:06:46
Temat: Re: Watrobka drobiowaCóż, jeśli mam być szczery to mi tak nie stzrela - nie wiem więc w czym
problem, ja wątróbkę drobiową płuczę oczyszczam z tłuszczu, obtaczam w mącze
( z solą i pieprzem ), smażę na patelni na ostro, potam dodaję cebulę w
talarkach i ewentualnie jabłka krojone na kawałeczki - przykrywam i
podduszam aby cebulka zmiękła - zawsze tylko tak robiłem i zawsze mi to
smakowało i nigdy nie pryskało
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Dariusz Chmielewski napisał(a) w wiadomości:
<3...@m...pl>...
>Witam Szanownych Grupowiczow
>
>Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
>"nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
>majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
>silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
>Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
>Dzieki
>--
>Chmiel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 17:57:47
Temat: Re: Watrobka drobiowa
ostry wrote:
>
> Cóż, jeśli mam być szczery to mi tak nie stzrela - nie wiem więc w czym
> problem, ja wątróbkę drobiową płuczę oczyszczam z tłuszczu, obtaczam w mącze
> ( z solą i pieprzem ), smażę na patelni na ostro, potam dodaję cebulę w
> talarkach i ewentualnie jabłka krojone na kawałeczki - przykrywam i
> podduszam aby cebulka zmiękła - zawsze tylko tak robiłem i zawsze mi to
> smakowało i nigdy nie pryskało
No wlasnie, mi tez nigdy nie "strzela". Moze to wina tluszczu?
Jak smaze cos na smalcu ze skwarkami, mam taki efekt, inaczej
nigdy..
BK
> --
> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> OS3 - 28752610
> Member of Spammers Club
> --------------------------------------
> Dariusz Chmielewski napisał(a) w wiadomości:
> <3...@m...pl>...
> >Witam Szanownych Grupowiczow
> >
> >Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> >"nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> >majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> >silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
> >
> >Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
> >
> >Dzieki
> >--
> >Chmiel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 21:41:32
Temat: Re: Watrobka drobiowaDariusz Chmielewski napisał(a):
> Witam Szanownych Grupowiczow
>
> Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> "nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
> Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
> Dzieki
> --
> Chmiel
Wielkie dzieki za wszystkie sposoby, sprobuje wszystkich. Siatke mam, ale
tak strzelalo ze ja potrafilo zrzucic z patelni.
Jeszcze raz wielkie dzieki.
--
Chmiel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-25 22:15:00
Temat: Re: Watrobka drobiowa
> Z doswiadczenia wiem, ze taka wentylacja to za malo przy smazeniu. Raczej
> polecam jednak siatke.
>
> Przemyslaw Koziarski
To taka duza, okragla ... hmm .. cos .. jaj jej czsami uzywam do gotowania
na parze, bo do przykrywania patelni sie nie nadaje .. pryskac i tak pryska,
a ta siatka po kilku uzyciach sie wygina :((
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |