Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.stanpol.com.pl!
bogus.stanpol.com.pl
From: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Watrobka drobiowa
Date: Tue, 25 Jan 2000 18:57:47 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 35
Message-ID: <3...@s...com.pl>
References: <3...@m...pl> <86k79q$68n$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: irys.stanpol.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 948822849 13539 195.164.200.3 (25 Jan 2000 17:54:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2000 17:54:09 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: bogus.stanpol.com.pl
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win95; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21737
Ukryj nagłówki
ostry wrote:
>
> Cóż, jeśli mam być szczery to mi tak nie stzrela - nie wiem więc w czym
> problem, ja wątróbkę drobiową płuczę oczyszczam z tłuszczu, obtaczam w mącze
> ( z solą i pieprzem ), smażę na patelni na ostro, potam dodaję cebulę w
> talarkach i ewentualnie jabłka krojone na kawałeczki - przykrywam i
> podduszam aby cebulka zmiękła - zawsze tylko tak robiłem i zawsze mi to
> smakowało i nigdy nie pryskało
No wlasnie, mi tez nigdy nie "strzela". Moze to wina tluszczu?
Jak smaze cos na smalcu ze skwarkami, mam taki efekt, inaczej
nigdy..
BK
> --
> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> OS3 - 28752610
> Member of Spammers Club
> --------------------------------------
> Dariusz Chmielewski napisał(a) w wiadomości:
> <3...@m...pl>...
> >Witam Szanownych Grupowiczow
> >
> >Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> >"nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> >majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> >silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
> >
> >Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
> >
> >Dzieki
> >--
> >Chmiel
|