Data: 2000-01-25 17:57:47
Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry wrote:
>
> Cóż, jeśli mam być szczery to mi tak nie stzrela - nie wiem więc w czym
> problem, ja wątróbkę drobiową płuczę oczyszczam z tłuszczu, obtaczam w mącze
> ( z solą i pieprzem ), smażę na patelni na ostro, potam dodaję cebulę w
> talarkach i ewentualnie jabłka krojone na kawałeczki - przykrywam i
> podduszam aby cebulka zmiękła - zawsze tylko tak robiłem i zawsze mi to
> smakowało i nigdy nie pryskało
No wlasnie, mi tez nigdy nie "strzela". Moze to wina tluszczu?
Jak smaze cos na smalcu ze skwarkami, mam taki efekt, inaczej
nigdy..
BK
> --
> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> OS3 - 28752610
> Member of Spammers Club
> --------------------------------------
> Dariusz Chmielewski napisał(a) w wiadomości:
> <3...@m...pl>...
> >Witam Szanownych Grupowiczow
> >
> >Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> >"nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> >majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> >silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
> >
> >Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
> >
> >Dzieki
> >--
> >Chmiel
|