Data: 2001-06-12 11:40:30
Temat: Re: Wątróbka vs Nerki
Od: "kula" <k...@f...math.put.poznan.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki za pomoc
a moze jszcze cos wiesz na temat smażenia nerek?
Pooh <j...@s...uml.lodz.pl> wrote in message
news:9g4sm4$h46$1@kujawiak.man.lodz.pl...
>
> Użytkownik "kula" <k...@f...math.put.poznan.pl> zapytał
> nieortograficznie i sam odpowiedział w wiadomości
> news:9g4r8n$sv9$1@sunflower.man.poznan.pl...
> > Jak sie przyżadza nerki? ( tak samo jak wątróbkę )
> >
> > Dziekuje
> >
>
> Nerki (wieprzowe) zwane też cynaderkami przyRZądzam następująco:
> 1. Rzeczone nereczki myję i usuwam tłuste farfocle
> 2. Wrzucam w całości do gara i gotuję. Tu uwaga: niestety konieczne jest
> intensywne wietrzenie pomieszczenia, gdyż zapaszek jest mocno jakby
> niesmaczny.
> 3. Nerki znacznie zmniejszają swoją objętość, a woda robi się brudno
brązowa
> i kaszowata.
> 4. Płuczemy i studzimy (nerki, nie wodę),
> 5. Przekrawamy nerkę na pół wzdłuż i wybieramy ze środka tłustą zawartość
> pozostawiając jędrne mięsko.
> 6. Zapominamy o zapachu
> 7. Następnie ja osobiście kroję wyczyszczone połówki w plasterki i robię z
> nich sos...
>
> Qrcze, ale narobiłeś /łaś mi apetytu...
>
> --
> Pooh - bardziej żółty niż zielony.
>
>
|