Data: 2011-07-20 08:14:53
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jadryś wrote:
> W dniu 2011-06-28 12:39, krys pisze:
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK.
>>>> Panowie wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc
>>>> zaufałam tej opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie
>>>> wolno, bo się cały tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam
>>>> ostrzeżona. Ten "płyn" w słoikach pochodzi z samych wątróbek, to
>>>> właśnie tran wraz z sosem własnym. Pół godziny pasteryzacji.
>>> Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
>>> prostu delicje!
>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
>> Raczej nie skusiłabym się na tak wyglądające danie.
>> J.
>>
>
> Czyli raczej nie jesteś smakoszką korzystająca z kubków smakowych a
> wzrokowcem...
Raczej mało co jest mnie w stanie zniechęcić do spróbowania.
J.
|