Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wędliny domowe bez wędzarki. Re: Wędliny domowe bez wędzarki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wędliny domowe bez wędzarki.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wędliny domowe bez wędzarki.
Date: Sat, 10 Mar 2012 21:52:27 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <jjgeu9$5tb$1@inews.gazeta.pl>
References: <f...@4...net>
<a...@m...googlegroups.com>
<1ucjpkvj9ptsv$.ecwvhoqk0q6n.dlg@40tude.net>
<14esktp2hycyu$.1k4qdeaznistl.dlg@40tude.net>
<4...@4...net> <jjbehk$p7r$1@inews.gazeta.pl>
<1go1c1h9o49qz.iasjvwnshtan$.dlg@40tude.net>
<jjdr2e$pkk$1@inews.gazeta.pl>
<5...@4...net>
<jjdu6p$4oo$1@inews.gazeta.pl> <jjfftr$1f4$1@inews.gazeta.pl>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: smartmind.petroinform.com
X-Trace: inews.gazeta.pl 1331412745 6059 195.150.129.55 (10 Mar 2012 20:52:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 10 Mar 2012 20:52:25 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-User: stefan1951
X-Antivirus: avast! (VPS 120310-1, 2012-03-10), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:343544
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1smyj0l0arxfl.139vcdthcsghi.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 10 Mar 2012 13:03:08 +0100, Stefan napisał(a):
>
>> no to najwyższy czas, żeby wędzenie skończyć minimum 2 tygodnie przed
>> świętami. A szyneczkę w zimnym dymie to tak 10 14 dni trzeba wędzić...
>
> Po co w zimnym i po co tak wcześnie? My wędzimy dwa-trzy dni przed
> świętami, w ciepłym dymie, razem szynki i kiełbasy.
> Zimne wędzenie (o potem podwędzanie) jest konieczne, kiedy się planuje
> wyroby długo przechowywać bez lodówki, ale teraz są zamrażarki - zamrażam
> świeżą surową wędzonkę i gotuję/parzę kiedy potrzeba, po rozmrożeniu.
Pozwolę sobie zauważyć, że nie dostrzegasz (być może nigdy nie jadłaś, być
może nie lubisz) różnicy w wędzonce która spokojnie sobie dojrzewa po
specjalnym lub specyficznym wędzeniu od świezo wędzonej i zamrożonej (o
horrendum!!!)wędliny. Zamrażanie wędzonego wyrobu to deklasacja jakości
wędzonki do poziomu parówki z Biedronki.
pozdrawiam
Stefan
PS. A poza tym, według rodzinnej tradycji w Wielkim Tygodniu mięsa się nie
dotyka, wyjątek - w Wielką Sobotę do koszyczka.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.03 Anai
11.03 Anai
11.03 Ikselka
11.03 Ikselka
11.03 Ikselka
11.03 Ikselka
11.03 Anai
11.03 KRZYZAK
11.03 Anai
11.03 Ikselka
11.03 Stefan
11.03 Aicha
11.03 Ikselka
11.03 Ikselka
12.03 JaMyszka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6