Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Weekendowe smakołyki. Re: Weekendowe smakołyki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Weekendowe smakołyki.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!74.125.46.80.MISMATCH!postnews.google.com
!news2.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx02.iad01.ne
wshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.p
l!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4td6vneurzio$.1151mv0ntd1j7$.dlg@40tude.net>
<i9fhoh$cub$1@mx1.internetia.pl>
<lrcukjz8oqzi$.95wt0mvn695u$.dlg@40tude.net>
<i9fiqf$jns$1@mx1.internetia.pl>
<q46r4gd8nhwt$.1oswne51xiq05$.dlg@40tude.net>
<4cbb599c$0$27030$65785112@news.neostrada.pl> <i9h8be$g1l$1@news.onet.pl>
<1v8wp2go09ov9.5ymuxduecx2a$.dlg@40tude.net> <i9ikqh$fh0$1@news.onet.pl>
<9fl3s2izk1fk$.qynnei5033u.dlg@40tude.net>
<4cbd6923$0$21006$65785112@news.neostrada.pl>
<lvknoac798gi$.13140mf2oouys$.dlg@40tude.net>
<4cbd6fb8$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
<4cbd79c9$0$27046$65785112@news.neostrada.pl>
<4cbd8106$0$22799$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Weekendowe smakołyki.
Date: Tue, 19 Oct 2010 14:41:25 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
Lines: 56
Message-ID: <4cbd91ed$0$27028$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.15.147.162
X-Trace: 1287492077 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27028 83.15.147.162:3430
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330988
Ukryj nagłówki


Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4cbd8106$0$22799$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-10-19 12:58, Misiek pisze:
>>
>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:4cbd6fb8$0$22801$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2010-10-19 12:06, Ikselka pisze:
>>>
>>>> Czy Ty naprawdę nie rozumiesz, o co mi chodzi w wypowiedzi Bożeny, czy
>>>> udajesz? Zatem cóż, pozostaje mi wyjaśnić wszem i wobec: Bożena pisze o
>>>> swoich regionalnych odmianach TEGO SAMEGO
>>>
>>> Według mnie podała, czym faktycznie SĄ cepeliny. Dla mnie to
>>> zasadnicza różnica - nadzienie z mięsa gotowanego, czy z surowego.
>>> Mniej więcej taka, jak pomiędzy tatarem a befsztykiem.
>>
>> Blad w rozumowaniu
>> tatar jest podawany i JEDZONY na surowo
>> Befsztyk - zaleznie od stopnia wysmazenia, ale nigdy nie jest SUROWY :-)
>
> Najpierw spróbuj dobrze zrozumieć, o czym pisałam, o potem zarzucaj mi
> błędy w rozumowaniu.
> Podałam w moim przekonaniu analogiczną różnicę pomiędzy litewskimi
> cepelinami a naszymi pyzami oraz befsztykiem i tatarem. To, że tatar je
> się na surowo, nie ma tu większego znaczenia.

Porownujesz nie tyo z tym co powinnas :-)
moze za zbytk skomplikowane dla ciebie heh
napisalas:
"...zasadnicza różnica - nadzienie z mięsa gotowanego, czy z surowego.
Mniej więcej taka, jak pomiędzy tatarem a befsztykiem...."
Tyle ze (powtorze) tatara sie nie gotuje, a pierogi z nadzieniem z miesa
surowego juz tak hehehe
Dobrze wiem co CHCIALAS napisac, ale porownanie ci nie wyszlo zupelnie


>> Zgoda na ta nazwe - befsztyk tatarski to potrawa przygotowywana z
>> surowego miesa (poledwicy) i takoz podawana i spozywana.
>> NIgdy jednak nie slyszalem o pierogach z surowym nadzieniem (owszem,
>> nadziewane ciasto surowuym miesem, nastepnie GOTOWANE)
>
> Ale to nie jest istotne w tym momencie. Równie dobrze mogłabym się
> posłużyć różnicą między ogórkiem kiszonym a konserwowym - to i to ogórek,
> ale różnica jest zasadnicza.

To juz predzej pasuje

>> Wiem, ze jest roznica i w smaku i w sposobie przygotowywania i gotowania
>> (nadzienie z surowego lub gotowanego miesa).
>
> No właśnie, o to chodzi.
>

Co nie zmienia faktu ze i jedne i drugie sie gotuje pozniej <rotfl>

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.10 Misiek
19.10 Ikselka
19.10 Ikselka
19.10 Ikselka
19.10 Maciej Jastrzębski
19.10 Aicha
19.10 Aicha
19.10 Aicha
19.10 Ikselka
19.10 Panslavista
19.10 Panslavista
19.10 medea
19.10 medea
19.10 Ikselka
19.10 Bożena
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem