Data: 2010-10-19 12:33:07
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4cbd7b2a$0$22807$65785112@news.neostrada.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
(ciach)
>>>
>>> Kuchnia to świątynia - ja po prostu obecnie OLEWAM to ciepłym moczem i
>>> idę
>>> robić polskie pierogi z mięsem. Staram się przy tym mieć dobry humor, bo
>>> mi
>>> nie wyjdą i ktoś się udławi.
>>>
>>
>> a a propos pierogow z miesem - prosze o podanie przepuisu na nadzienie
>> (jakie mieso, jak dlugo gotowac, w czym itd - mowie calkiem powaznie i
>> prosze o w miare dokladny przepis :-)
>>
>> Pierogi z nadzieniem z miesa surowego - hmmmm z baraniny na ten przyklad
>> to nie tak przypadkiem kolduny? I slynny rosol z koldunami? (MNIAM !!!)
>
> Od kiedy kołduny jada się w rosole - pół miski stopionego masła i w nim
> kołduny - jak pielmeni. W rosole i barszczu czerwonym tylko uszka (lub
> ravioli / raviolini).
>
I koldyny w rosole :-) (bo tak sie to nazywa hehehe)
|