Data: 2004-02-21 13:07:41
Temat: Re: Węgry - co to było?
Od: Anka Łazowska <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "EmeraldPC" <e...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:65ac.000004a6.403749b6@newsgate.onet.pl...
> Cześć
>
> Kiedyś w Budapeszcie jadłem coś smacznego i chciałbym cos podobnego
zrobić, ale
> nie wiem co to było, może ktoś z Was będzie wiedział :-)
>
> W budce babka miała taki rondel z jakimś olejem czy oliwą i na to lała
bądź
> kładła - już nie pamiętam, 15 lat temu to było. Gdzieś po 2 minutach
wyjmowała
> taki puszysty jakby placek. Do tego był do posmarowania taki czosnkowy,
tłusty
> sos. Było to bardzo delikatne, miękkie i "nadmuchane" powietrzem. Może ma
ktoś
> jakiś pomysł?
>
> Pozdrawiam
To tzw. langose. Bardzo dobre - niestety, nie wiem, jak je sie robi. Na
Slowacji podaja je ze smietana.
Anka
|