Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Weselne żarcie
Date: Mon, 24 Nov 2003 11:34:19 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 39
Sender: t...@p...onet.pl@212.182.111.240
Message-ID: <bpsn0j$27c$1@news.onet.pl>
References: <bpsekq$mc8$1@inews.gazeta.pl> <bpsgmh$d7e$1@news.onet.pl>
<bpskjv$cqr$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.111.240
X-Trace: news.onet.pl 1069670227 2284 212.182.111.240 (24 Nov 2003 10:37:07 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Nov 2003 10:37:07 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:180519
Ukryj nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bpskjv$cqr$1@inews.gazeta.pl...
> > Jasne że mozesz sobie w domu kisic :))
> > Garnek kamienny jest do trgo niezbedny
> ======
> Nie w tym kłopot. Mam garnek, ale główka kapusty tam nie wejdzie (chyba,
że
> brukselka :-). A z surowej kapuchy nie da się oberwać liści bez ich
> uszkodzenia. Liści sparzonych chyba się nie kisi??? Problem jest więc
czysto
> techniczny. Tak mi przyszło teraz, że z włoskiej liście dosyć dobrze
schodzą
> (gołąbków z pekińskiej nie lubię). Spróbuję. Tylko, że nie słyszałem o
> kiszonej kapuście włoskiej. Da się to zrobić?
> ======
Wiaderko plastikowe moze byc...spoko
>
> > tyle ze juz zw zasadzie sezon na kiszonki sie konczy..kapuste sie daje
> zakisic tylko do
> > konca listopada...potem sie za sucha robi...
> ======
> W jednej z moich książek (pierwsze wydanie 'Kuchni polskiej') jest
napisane,
> że można, trzeba tylko zalać 2% solanką.
>
Ale to faktu nie zmieni ze kapusta sucha jest i nawet jak ukiszisz to nie
bedzie za dobra :)")
Marek
|