Data: 2003-11-24 10:34:19
Temat: Re: Weselne żarcie
Od: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bpskjv$cqr$1@inews.gazeta.pl...
> > Jasne że mozesz sobie w domu kisic :))
> > Garnek kamienny jest do trgo niezbedny
> ======
> Nie w tym kłopot. Mam garnek, ale główka kapusty tam nie wejdzie (chyba,
że
> brukselka :-). A z surowej kapuchy nie da się oberwać liści bez ich
> uszkodzenia. Liści sparzonych chyba się nie kisi??? Problem jest więc
czysto
> techniczny. Tak mi przyszło teraz, że z włoskiej liście dosyć dobrze
schodzą
> (gołąbków z pekińskiej nie lubię). Spróbuję. Tylko, że nie słyszałem o
> kiszonej kapuście włoskiej. Da się to zrobić?
> ======
Wiaderko plastikowe moze byc...spoko
>
> > tyle ze juz zw zasadzie sezon na kiszonki sie konczy..kapuste sie daje
> zakisic tylko do
> > konca listopada...potem sie za sucha robi...
> ======
> W jednej z moich książek (pierwsze wydanie 'Kuchni polskiej') jest
napisane,
> że można, trzeba tylko zalać 2% solanką.
>
Ale to faktu nie zmieni ze kapusta sucha jest i nawet jak ukiszisz to nie
bedzie za dobra :)")
Marek
|