Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!xlned.com!feeder7.xlned.com!news2.euro.net!
209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neo
strada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neos
trada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Mon, 15 Jul 2013 21:28:37 +0200
From: Feniks z popiołów <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:17.0) Gecko/20130620 Thunderbird/17.0.7
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wiadro chemii!.
References: <rhqsz9ezbswm.1xn49ryk2lq27$.dlg@40tude.net>
<51cabaee$0$1451$65785112@news.neostrada.pl>
<fx7kpy1g9cl4.zgz940gm2m5z$.dlg@40tude.net>
<kqeth3$dk2$1@node1.news.atman.pl>
<51cc36f4$0$1224$65785112@news.neostrada.pl>
<krtj3g$u2f$3@node2.news.atman.pl>
<51e3e88d$0$1212$65785112@news.neostrada.pl>
<1iy6utp2272wx$.15runl43pns38.dlg@40tude.net>
<51e43ae2$0$1466$65785112@news.neostrada.pl>
<64qvnwi184ra$.c4gr9h4mx9e5.dlg@40tude.net>
In-Reply-To: <64qvnwi184ra$.c4gr9h4mx9e5.dlg@40tude.net>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 35
Message-ID: <51e44d67$0$1255$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.10.146.200
X-Trace: 1373916519 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1255 83.10.146.200:1305
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:352165
Ukryj nagłówki
W dniu 2013-07-15 20:19, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 15 Jul 2013 20:09:38 +0200, Qrczak napisał(a):
>
>> Dnia 2013-07-15 15:33, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>> Dnia Mon, 15 Jul 2013 14:18:20 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>>>
>>>> A skład sprawdzałeś? Tam w składzie nie wspominają o mięsie cielęcym, co
>>>> najwyżej o znikomej zawartości (procentowo) tłuszczu i skórek cielęcych.
>>>> BTW Od pewnego czasu w ogóle nie kupuję parówek, których składu nie
>>>> jestem w stanie sprawdzić na opakowaniu, bo są np. sprzedawane luzem, a
>>>> opakowanie w sklepie "wcięło".
>>> A np cukier kupujesz? Pomimo że obowiązek podawania składu jest
>>> rygorystycznie egzekwowany od wszystkich producentów żywności pod groźbą
>>> kar, tutaj jakiś zaiste cudowny ewenement - na żadnej torebce cukru nie
>>> znajdziesz składu!
>>> Po co skład, kiedy wiadomo, ze cukier?
>>> Ano tutaj trzeba byłoby się zainteresować, bo ów skład (wydawałoby się
>>> jednorodnej substancji!) jest bardzo ciekawy - od antyzbrylacza począwszy,
>>> który sypany jest najwyraźniej "jak się sypnie" (widzę to po konsystencji
>>> np cukru pudru, który raz jest w miarę normalkny choc też nigdy nie
>>> wilgotnieje..., a innym razem wręcz przy byle ruchu daje tuman w oczy jak
>>> na obrazie Malczewskiego), na soli kończąc...
>>>
>>> Że antyzbrylacz? - ano jest, jest, jak amen w pacierzu, bo dziś cukier zeby
>>> nie wiem ile stał/leżał w torebce/cukiernicy, nie wilgotnieje ani nie
>>> skleja się w blok, co kiedyś było normą...
>> Cholera, mój się zbryla. Oszukali mnie ci oszuści.
>>
>>
> Cukier kryształ Ci się zbryla? - niemożliwe. Albo masz już taką wilgoć w
> domu, ze nawet antyzbrylacz nie podoli.
Qra! Wzywaj speców od osuszania ścian!
Ewa
|