Data: 2005-07-09 13:53:45
Temat: Re: Wino czerwone - jakie??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 9 juillet 2005 ŕ 10:38:13, dans <dao2nd$q93$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Sycylijskie korvo czerwone jest nieslychane, np.
>>
> A jakąś nazwę winnicy byś poleciła? No oczywiście takiej, której wino
> znajduje się w masowym rozpowszechnianiu. No bo faktem jest, z istnieje ileś
> tam winnic produkujących wina na skalę lokalną.
Bedzie mi trudno, bo nawet tutaj wina sycylijskie nie sa zbyt
rozpowszechnione, i nie mam pojecia jakie wina sa sprzedawane w
Polsce.
Korvo / corvo znam dlatego ze zaprzyjazniona wloska knajpa do ktorej czesto
chodze jest prowadzona przez Sycylijczykow : kuchnia jest wloska ale
wina sycylijskie ;)
Jak tam bede nastepnym razem to zapisze jakie inne wina maja :
wiekszosc z nich probowalam ale tylko corvo mi utkwilo w pamieci.
ps. z tego co widze na sieci, corvo jest robione przez Duca Di
Salaparuta, i najwyrazniej biale corvo jest szczegolnie doceniane. Ja
z kolei znam czerwone tylko, ktore ma dosc "miodowy" smak, wcale nie
bedac slodkie.
Wiec nastepnym razem zamowie biale, dla porownania.
Ewcia
--
Niesz
|