Data: 2008-02-13 21:33:52
Temat: Re: Wodka w pomaranczach
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 13 Lut, 21:37, "bazyli4" wrote:
> > Obok talerza podalam mala miseczke na te skorki.
Sorry, ale tak mi to jakoś mało elegamcko wygląda.
> Nie wyobrazam sobie
> > polowek pomaranczowych skorek usmazonych w cukrze. Czy zachowaja ksztalt?
Myślę, że tak.
Dotychczas, jak gotowałam, to żadne skórki się nie rozgotowały.
A potem i tak trzeba je wstawić do jakieś filiżanki (końcówka PETa?),
by galaretkę w środku utrzymały.
> > chyba nie, a chodzi o to, zeby mozna nalac te galaretke w te polowki i
> > zeby tak zastygla, inaczej nie bedzie wygladac, jak pomaranczowe osemki.
Ha! Trzeba pamiętać, by pokroić pomarańcze wzdłuż! Bo ja, panie,
dotychczas to tylko w poprzek wszystko rżnęłam;-)
> Natchnęłaś mnie właśnie pomysłem do pracy. Ćwiartki bardzo ładnie
> (...)
> potem opiszę wrażenia... tym bardziej, że właśnie przesuwa mi się przed
> myślą sernik ze skórkami
Ja smażę skórki aby je dodawać do herbaty i robię je w większej ilości
syropu.
Myślę, że sam syrop też podniesie walor herbaty - trzeba dodać parę
kropli alkoholu, by się ni scukrzył.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.zwijaj.pl/
|