Data: 2005-03-31 13:27:03
Temat: Re: Wok a elektrycznosc
Od: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@s...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 31 Mar 2005 12:46:00 +0200, Marcin E. Hamerla wrote:
> Witam,
>
> Czy ktos tu uzywa woka + kuchenka elektryczna? Sie zastanawiam nad
> zakupem kuchenki elektrycznej, a ze jednoczesnie wpadl mi do glowy
> wok, wiec powstalo pytanie. Czy to to w ogole zadziala? Chodzi mi to,
> ze wok nie ma plaskiego dna.
Czasem można kupić woki z płaskim dnem. Od razu uprzedzam, że kupno
taniej podróby pokrytej "warstwą antyprzywieralną" mija się z celem.
Gotowanie wymaga niestety trochę wprawy - wynika to z tego, że kuchenka
elektryczna zupełnie inaczej ogrzewa wok (nierównomiernie - bardzo mocno
spód, słabo boki). Z tego samego względu warto kupić dobrego woka,
najlepiej bez "teflonu" i podobnych - mniejsza szansa, że garnek zostanie
dokumentnie spalony.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "Omega", "Absolution Gap", "NeoAddix", "Pashazade"
|