Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.tpi.pl!news.bnet.pl!default!nobody
From: Peter <p...@p...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wok - jak wybrac?
Date: Thu, 04 Jan 2001 12:05:05 +0100
Organization: BetaSoft
Lines: 24
Message-ID: <3...@p...com.pl>
References: <92vg0g$ksa$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: gb.bnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: serwus.bnet.pl 978609668 10224 212.160.188.33 (4 Jan 2001 12:01:08 GMT)
X-Complaints-To: u...@b...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jan 2001 12:01:08 GMT
X-Accept-Language: en,pdf
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win95; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39928
Ukryj nagłówki
Orginal ktorego swego czasu molestowalem polecal bardzo takie woki w formie
patelenki tzn z raczka z boku. Bylo to zrobione z blachy.
Przy kupnie musisz wziasc pod uwage plomien jaki daje ci kuchenka. Wiec jak
chcesz se fajnie pogotowac to czekac cie bedzie wymiana dysz w kuchence.
Orginal operowal co najmniej dziwnymi proporcjami plomienia. Ja mam woka
zeliwnego takiego dosc duzego, Orginal mowil ze do takiego to potrzeba plomien
z pol metra :-( . Nie mam takiego ale jakos sobie radze.
Peter
"Pawel A." napisał(a):
> Mam zamiar kupic Wok, ale niestety nie wiem na co zwracać uwagę. W tej
> chwili w handlu dostepne sa przynajmniej trzy rodzaje:
> 1. zeliwny - z ciezkiej matowej blachy wyklepanej n agladko
> 2. oksydowany - z blachy poczernionej i z charakterystyczną faktura -geste
> (~co1mm) koncentryczne linie z centrum na srodku dna
> 3. teflonowy.
> Zastanawiam sie jakie sa wady i zalety poszczegolnych typow (poza roznica w
> cenie) dodatkowym problemem jest to, ze wszystkie wystepuja tez w wersjach
> ze zplaszczonym dnem - sprzedawcy raz mowiam, ze to zaleta innnym razem, ze
> wada (zalezy od modelu jaki wlasnie maja). Serdecznie dziekuje za wszystkie
> informaje, a takze za wszelkie sugestie na co jeszcze zwracac uwage.
> Pawel
|