Data: 2003-06-10 19:48:40
Temat: Re: Wok z IKEA
Od: "Kubuś Puchatek" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Właśnie dostałem takie cudo i postanowiłem zrobić coś z chińszczyzny. Na
> pierwszy ogień poszedł "kurczak szefa kuchni" z www.chinafood.republika.pl
.
> Niestety podczas smażenia kawałków kurczaka, mimo szybkiego mieszania
> wszystko zaczęło się kleić do dna.
Mam Wok z Ikei tak jak pisali już inni trzeba go przepalić jego wada to że
zawsze musi być nasmarowany tłuszczem lub po umyciu dokładnie wytarty. Poza
tym jak na każdej Chińskiej patelni wymaga dużej temperatury. Jak się o tym
pamięta sprawdza się doskonale jako pierwsza przygoda z orientalną patelnią,
bo ja przyjdzie ochota na jakąś z lepszego materiału to ten zawsze się
nadaje na piknik ty postawić na ognisku.
|