Data: 2004-11-07 13:42:50
Temat: Re: Wołowina
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 7 novembre 2004 ŕ 12:38:55, vous écriviez :
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
>> Rozumiem, że cena wpływa na o, ż rzadko kupuje się polędwicy więcej
> niż
>> na kilka befsztyków. czemu jednak jej upieczenie miałoby być
> profanacją,
>> tego nie rozumiem. Wręcz przeciwnie, to chyba najlepszy i najbardziej
>> elegancki sposób jej podania.
> Coś odnoszę wrażenie, że mało kto jadł pieczoną wołową polędwicę.
Dlaczego ? Wladyslaw ma racje, pieczen z poledwicy (rostbeef z
poledwicy) jest znakomita rzecza, i na cieplo i na zimno.
Piecze sie 15 min / 0.5 kg (krwista), po wyjeciu z piekarnika chwile
odczkac. Kroic ostrym nozem na bardzo cienkie plastry.
Ewcia
--
Niesz
|