Data: 2006-11-15 10:11:13
Temat: Re: Wołowina.
Od: clafoutis <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witam,
nie wiem co masz na myśli piszac świeżość poubojowa??
piotr
Użytkownik clafoutis napisał:
>
>
> Użytkownik Panslavista napisał:
>
>> "Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
>> news:ejdefq$nb1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>>
>>>>> Wiem. Różni się smakiem od innych wołowin - zależnie od rasy bydła...
>>
>>
>>
>> W Polsce też są hodowane rasy mięsne i nie wszystkie są karmione
>> mieszankami przemysłowymi, A podstawową zaletą - nie do pobicia jest
>> ich świeżość poubojowa, o ile trafi się na takiego dostawcę.
>> Oczywiście nie są zaprawione adrenaliną i innymi endorfinami
>> wydzielanymi podczas podniecenia spowodowanego peregrynacją po np.
>> Terra de Fuego...
>> To samo mięso jedzone w różnych warunkach będzie inaczej smakowało...
>>
>>
>
>
|