Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individual.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wołowina+bitki+pomidory+POMOCY BŁAGAM
Date: Fri, 22 Jul 2005 19:08:26 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 31
Message-ID: <2146360677$20050722190826@ewcia.kloups>
References: <dbqnkg$ort$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net xF+/EO6uzbdiWigLAM9QVAFsIJTo86C51A0nhGZwrpgn3jQk7o
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <dbqnkg$ort$1@inews.gazeta.pl>
X-Comment-To: Agniecha
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:243995
Ukryj nagłówki
Le vendredi 22 juillet 2005 ŕ 14:08:48, dans <dbqnkg$ort$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Witam,
> Kupiłam dziś wołowinę na kotlety (już mam pokrojone. Nie mam jednak pojęcia
> jak z nią postępować, bo zasze smażę kotlety (typu schabowe)z piersi kurczaka
> lub wieprzowiny.Proszę doradżcie mi jak nie spartolić obiadu.
> Koptlety maja być dla chłopaka - tak sobie zażyczył, a ja chciałam się
> podlizać - i mam teraz problem. Zażyczył sobie z pomidorami - ale jak???
> Pomyslałam, że lekko poklepie te kotlety opruszę mąką i pieprzem - (ale czy
> można posolić?. Obsmaże - wszędzie piszą krótko - tzn ile, po 1 min z każdej
> strony, czy, aż się zarumienią??? POMOCY - jestem laikiem.
> Planuję osobno poddusić jeszcze pomidory, na końcu dodać do nich trochę
> chilli, pieprzu, bazyli. I co dalej - włożyć kotlety do pomidorów i jeszcze
> poddusić, czy polać na talerzu?
Mam nadzieje (bo teraz to pewnie musztarda po obiedzie) ze zrobilas
tak jak napisalas : nie posolne mieso na b. goraca patelnie. Krotko.
Krwiste befsztyki to w ogole powinno zaczac smazyc jak zaproszony
miesozerca juz siedzi przy stole i zjadl zupe : to trwa doslownie
minute.
Ewcia
--
Niesz
|