Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!isdnet!noos!not-for-mai
l
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wrocilam
Date: Sun, 28 Oct 2001 23:29:18 +0100
Organization: Service Usenet NoosNet
Lines: 29
Message-ID: <9ri0ag$2rp$1@neon.noos.net>
References: <9rhvcc$km2$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.198.40.41
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: neon.noos.net 1004307600 2937 212.198.40.41 (28 Oct 2001 22:20:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...fr
NNTP-Posting-Date: Sun, 28 Oct 2001 22:20:00 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:77258
Ukryj nagłówki
Agata Solon <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message :
9rhvcc$km2$...@n...tpi.pl...
> .....z Krakowa, ze dwa kilo ciezsza.(Jerzy sie tydzien temu zdumiewal ze
ja
> Krakuska jestem, a i owszem, tylko od dwunastu lat zdradziecko pomieszkuje
w
> roznych innych miejscach, daleko od Malopolski). Najbardziej mi mamusia
> dogodzila ruskimi i paprykarzem cielecym z kopytkami. Poza tym maja tam
> swietna cukiernie i opchalam sie slodkim. Swoja droga ciekawe czy poza
> Krakowem znane jest takie ciastko zwane nugat ale z tym wlasciwym nugatem
z
> orzechow laskowych nie majace nic wspolnego; mianowicie pomiedzy dwoma
> wafelkami znajduje sie przerazliwie slodka ciagnaca masa z bialek ubitych
z
> miodem z dodatkiem siekanych orzechow wloskich i rodzynek? Teraz szukam na
> grupie natchnienia do jutrzejszego obiadu, cholercia urlop sie
skonczyl...a
> co j
a gadam, przeciez kocham gotowac, niby co ja robir w takiej grupie?
>
Witam po powrocie... i dodaje, ze nugat wyrabia sie Montélimar (srodkowa
Francja) i Montélimar z tego slynie. A ja sie nugatu nauczylam w Poznaniu...
Ewcia
--
Niesz !
|