Data: 2009-04-03 18:17:54
Temat: Re: Wypiekacz do chleba - czy warto?
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:gr5fjp$9c4$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Automatu używam jeszcze do wyrabiania ciasta na makaron w funkcji
> "kluski". Proporcje - 10 jajek na 1kg mąki, bez odrobiny wody, później
> maszynka do makaronu Marcato, mam domowe spagetti zawsze al dente, albo
> stosowną maszynką do hałusek prosto na wrzatek.
>
Kilka razy już na grupie chwaliłeś Fenomena Zelmera.
Czy do wyrabiania takiego ciasta (10jaj na 1kg mąki)
Fenomen się nie nadaje? nie wytrzymuje? że używasz
maszynki do chleba?
Przymierzałem się do Fenomena, ale właśnie jakoś
trudno mi uwierzyć, że wytrzyma długo, kiedy będę
go używał do wyrabiania twardego ciasta makaronowego
a u mnie to byłoby jego podstawowe zajęcie.
M
|