Data: 2005-07-21 18:44:47
Temat: Re: Z cyklu "Ucze sie gotowac": co do kurczaka ;)
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>Le jeudi 21 juillet 2005 ŕ 19:49:17, dans <4...@g...pl> vous écriviez
:
>
>
>
>>Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>>
>>
>
>
>
>>>Marynata tu nie ma nic do rzeczy. Wysmazylas kurczaka na wior, i tyle.
>>>Normalny czas dla udek to 10 min. maksimum (i 5 min. dla filetow).
>>>
>>>
>>>
>>>
>>Co do piersi sie zgadzam, udka robie dluzej, nawet do 40 minut, az mieso
>>odchodzi od kosci.
>>
>>
>
>*Smazysz* udka przez 40 minut, czy pichcisz pod pokrywka ?
>
>Ewcia
>
>
>
Smaze na zlotobrazowo, dolewam plynu, dusze. Aaaa, bo poczatkujaca
smazyla ??? No to rzeczywiscie ciut za dlugo ;) A po polsku sie na piers
kurza nie mowi filet chyba, nie?
Kot
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|