Data: 2002-09-04 19:41:12
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Zowisia" <z...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 04, 2002 9:39 PM
Subject: Re: Z czego powstaje mascarpone?
> "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał(a):
> /.../
> > hmm - moze to nie byl kwas mlekowy - we wloskim nie jestem najlepsza a
> > oryginalu juz nie mam - ostalo mi sie jeno moje wlasne tlumaczenie - w
> > przepisie ang. jest sok z cytryny albo ocet winny jako zakwaszacz. Na
> > milioni.com pisza o 85 stopniach i tartaric acid (czy to nie jest kwas
> > mlekowy wlasnie ? prosze anglojezycznych o pomoc :-)
> -----
> Naszukawszy się ...
> tartaric acid to KWAS WINOWY !!!
> mlekowy to lactic acid.
> pyzdry :))
>
>
> --
> Zowisia2 < mailto:zowisia2[]poczta.gazeta.pl >
> w adresie wstaw @ / usuń []
Zowis - padam do nozek - mnie sie nie chcialo tyle szukac ;-)
Herbatka cala w lansadach
PS: A gdzie tego gada dostac mozna ???
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|