Data: 2002-09-04 19:39:07
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał(a):
/.../
> hmm - moze to nie byl kwas mlekowy - we wloskim nie jestem najlepsza a
> oryginalu juz nie mam - ostalo mi sie jeno moje wlasne tlumaczenie - w
> przepisie ang. jest sok z cytryny albo ocet winny jako zakwaszacz. Na
> milioni.com pisza o 85 stopniach i tartaric acid (czy to nie jest kwas
> mlekowy wlasnie ? prosze anglojezycznych o pomoc :-)
-----
Naszukawszy się ...
tartaric acid to KWAS WINOWY !!!
mlekowy to lactic acid.
pyzdry :))
--
Zowisia2 < mailto:zowisia2[]poczta.gazeta.pl >
w adresie wstaw @ / usuń []
|