Data: 2005-04-13 11:24:07
Temat: Re: Z gazu na prąd
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 13 Apr 2005 12:44:16 +0200, Waćpanna lub Waćpan *JerzyN*, w
wiadomości news:<news:d3itfr$fl2$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
>> Kuchenka w cało?ci jest elektryczna, w zwi?zku z tym mam do Was
> pytanie -
>> jakie różnice widzicie w korzystaniu z kuchenki gazowej a
> elektrycznej?
> Elektryczna szybciej się rozgrzewa.
I IMO lepiej trzyma ciepło i jest bardziej wiarygodna. Niektóre ciasta mogę
piec dzięki temu w niższych temperaturach niż na gazie.
>> Mam kuchenkę Amica z termoobiegiem. Jak go używać? Niestety brak
> instrukcji
>> obsługi, a na stronach firmy nie mogę niczego znaleĽć. Kiedy się
> stosuje
>> górny, a kiedy dolny obieg, a kiedy obydwa?
>
> Mam coś w tym stylu, korzysta się głównie z termoobiegu, cała reszta
> jest zbedna.
Ja też używam głównie termoobiegu, ale przy serniku i mokrych ciastach
dodatkowo włączam na pewien czas grzanie od dołu. Opiekacz jak potrzebny.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|