Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z jakich ziemniakow frytki i czym zabezpieczyc biszkopt Re: Z jakich ziemniakow frytki i czym zabezpieczyc biszkopt

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Z jakich ziemniakow frytki i czym zabezpieczyc biszkopt

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.nask.pl!
news.nask.org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!tiscali!newsfeed1.ip.ti
scali.net!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!exabot.com!freenix!oleane.net!oleane!
grolier!sn-xt-sjc-03!sn-xt-sjc-08!sn-post-sjc-01!supernews.com!corp.supernews.c
om!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z jakich ziemniakow frytki i czym zabezpieczyc biszkopt
Date: Fri, 06 Jul 2007 11:28:53 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
References: <4...@n...home.net.pl>
In-Reply-To: <4...@n...home.net.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 23
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298507
Ukryj nagłówki

topek wrote:
> Inne pytanie tyczy sie ciasta ktorego spod jest z biszkoptu.
> Na biszkopt nalewam mieszanine creme fraiche i smietany zmieszanej z
> cukrem, usztywniczem i oraznadka malinowa.

Nie dodawaj oranzadki - smak chemikaliow zabije naturalny smak owocow

>W ta polewe wtykam mrozone
> maliny albo truskawki i zalewam galaretka (Tortenguß sie to z niemiecka
> nazywa).
> Problem jest taki ze takie ciasto po kilku godzinach skutecznie namoczy
> (tak zmoczy, nie zwilzy) biszkopt i robi sie ciapa z biszkoptu.
> Ma ktos jakis pomysl?

Owszem. Zrob jedna galaretke, do ktorej uzyjesz polowe albo i mniej
wody, niz w przepisie na pudelku. Gdy zacznie gestniec, tzn. gdy bedzie
konsystencji surowego bialka, zalej nia wierzch biszkoptu. Po
zastygnieciu ta "sztywna" galaretka stworzy to cos w rodzaju bariery. Na
to uloz odsaczone owoce i zalej masa smietankowa, a na wierz znow
"sztywna" galaretke.


MB

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.07 MONI|
10.07 martertor
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"